2023.06.04., vasárnap - Bulcsú
Székesfehérvár: 19o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Teljeskiőrlésű lisztet hívtak vissza veszélyes anyag jelenléte miatt

frisshirek.hu, 2023. március 18. - 18:00
Teljeskiőrlésű lisztet hívtak vissza veszélyes anyag jelenléte miatt

Magas tropán alkaloid szennyezettség (atropin, szkopolamin) miatt visszahívta a Bio Partner Kft. a  Bauck Hof bio teff teljeskiőrlésű 400 grammos lisztet – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A termékvisszahívás a 230767 tételszámú lisztre vonatkozik, amelynek a minőségmegőrzési ideje: 2024.01.09. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel!

Mint írták, a tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak.

Illusztrációs fotó: pixabay.com