2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Nyilvános fórumon beszélik át Jászberényben, hogyan támogassák a sportot

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 15:24
Nyilvános fórumon beszélik át Jászberényben, hogyan támogassák a sportot

Ma délután nyilvános sportfórumot tartanak Jászberényben. Arról, hogy miként volna érdemes támogatni a városban a sporttevékenységet, nem az ellenzék akar egyezkedni a lakossággal, hanem a város vezetése kérdezné meg a polgárok véleményét, merre haladjanak tovább.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Jászberény polgárait lázban tartó témáról tartanak fontos nyilvános megbeszélést ma a városban.

A január 15-i időközi választás óta, amelynek részleteiről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, a Jászság fővárosa a béke szigetévé vált a korábbi viszontagságok és vitáktól hangos hónapokat követően. Egyöntetűen, ellenszavazat nélkül születtek meg az elmúlt hetek legfontosabb döntései az újjáalakult testületben.

Egy kérdés azonban mégis a figyelem kereszttüzébe került: a sport.

Bár a régi-új polgármester és alpolgármestere, Balogh Béla által igazgatott Közösen Jászberényért Egyesület már korábban, 2019-ben is átalakította volna a városi sport támogatását, az végül is a kormánypárti (és hozzájuk csatlakozó) önkormányzati képviselők miatt elbukott. Most azonban, hogy kétharmados többséggel vezethetik a várost, ismét hozzálátnának.

De nem egy éjszaka összeollózott és titokban tartott rendelet formájában, ahogy az Országgyűlésben ezt a kormánypárti képviselőktől megszokhattuk,

hanem egy nyilvános fórumon szeretnék megvitatni a kérdést.

Idén is számos kritika érte a sporttámogatások formáját és mértékét. A jelenlegi helyzetet tisztázandó, tisztelettel hívom a Jászberényben működő sportszervezetek és diáksport szervezetek vezetőit, tagjait és minden kedves érdeklődőt a [...] sportfórumra

- írta Facebook-oldalára a város polgármestere. Az elhangzottakról a frisshirek.hu-n is beszámolunk.

A kiemelt kép illusztráció, forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala