2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Miben segíthetünk? - a Megoldás Mozgalom a települések problémáit szeretné felmérni

frisshirek.hu, 2023. március 23. - 12:30
Miben segíthetünk? - a Megoldás Mozgalom a települések problémáit szeretné felmérni

"MEMO - Miben segíthetünk?" - A Megoldás Mozgalom legújabb kezdeményezésével a települések problémáit szeretné felmérni országos szinten - írták közleményükben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A magyarokat itthon marasztaló, "Ne menj el! Van remény!" kampány, majd a rossz minőségű, balesetveszélyes, kátyús utak kapcsán indított, „Nem megyünk mélyebbre” pályázatot követően, ezúttal egy országos lefedettségű, elégedettségi és problémafeltáró kérdőív kitöltésére biztatja a magyarokat a Megoldás Mozgalom.

A „MEMO – Miben segíthetünk?” - néhány perces, rövid kérdőívet minden 18. életévét betöltött személy kitöltheti, természetesen anonim módon.

A Mozgalom közleményében kitért arra, hogy meglátásuk szerint a magyar emberek felelős felnőttek, ezért fontos a véleményük, és ezért kéri mindenkitől, aki teheti, hogy töltse ki a Mozgalom által készített kérdőívet a közvetlen környezetéről, annak fejlődéséről, lehetőségeiről, minőségéről.

Az alábbi témákra, kérdésekre keresi a MEMO a válaszokat legfrissebb akciójával:
  • a településen található tanulási lehetőségek,
  • munkalehetőségek,
  • egészségügyi ellátás,
  • helyi önkormányzat,
  • polgármester működése és munkája,
  • utak minősége,
  • sportolási, valamint szórakozási lehetőségek.

Emellett természetesen minden kitöltő egyéb, a települést érintő véleményét, meglátását, észrevételét is megoszthatja a Mozgalommal, ami egy MEGOLDÁS-ra váró, régóta fennálló, elhúzódó feladat, probléma a környéken - hangsúlyozta a szervezet közleményében.

A kérdőív a Megoldás Mozgalom Social Media felületein megtalálható és az alábbi linken.

Az összegyűjtött válaszokra a Megoldás Mozgalom a lehetőségeihez mérten - megpróbál megoldást találni, illetve közvetíti a döntéshozók felé, abban bízva, hogy utóbbiak a választóktól kapott felhatalmazásuk alapján, valóban az emberek szolgálatára fordítják a kapott költségvetési forrásokat - zárták közleményüket.