2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Miben segíthetünk? - a Megoldás Mozgalom a települések problémáit szeretné felmérni

frisshirek.hu | 2023. március 23. - 12:30
Miben segíthetünk? - a Megoldás Mozgalom a települések problémáit szeretné felmérni

"MEMO - Miben segíthetünk?" - A Megoldás Mozgalom legújabb kezdeményezésével a települések problémáit szeretné felmérni országos szinten - írták közleményükben.

A magyarokat itthon marasztaló, "Ne menj el! Van remény!" kampány, majd a rossz minőségű, balesetveszélyes, kátyús utak kapcsán indított, „Nem megyünk mélyebbre” pályázatot követően, ezúttal egy országos lefedettségű, elégedettségi és problémafeltáró kérdőív kitöltésére biztatja a magyarokat a Megoldás Mozgalom.

A „MEMO – Miben segíthetünk?” - néhány perces, rövid kérdőívet minden 18. életévét betöltött személy kitöltheti, természetesen anonim módon.

A Mozgalom közleményében kitért arra, hogy meglátásuk szerint a magyar emberek felelős felnőttek, ezért fontos a véleményük, és ezért kéri mindenkitől, aki teheti, hogy töltse ki a Mozgalom által készített kérdőívet a közvetlen környezetéről, annak fejlődéséről, lehetőségeiről, minőségéről.

Az alábbi témákra, kérdésekre keresi a MEMO a válaszokat legfrissebb akciójával:
  • a településen található tanulási lehetőségek,
  • munkalehetőségek,
  • egészségügyi ellátás,
  • helyi önkormányzat,
  • polgármester működése és munkája,
  • utak minősége,
  • sportolási, valamint szórakozási lehetőségek.

Emellett természetesen minden kitöltő egyéb, a települést érintő véleményét, meglátását, észrevételét is megoszthatja a Mozgalommal, ami egy MEGOLDÁS-ra váró, régóta fennálló, elhúzódó feladat, probléma a környéken - hangsúlyozta a szervezet közleményében.

A kérdőív a Megoldás Mozgalom Social Media felületein megtalálható és az alábbi linken.

Az összegyűjtött válaszokra a Megoldás Mozgalom a lehetőségeihez mérten - megpróbál megoldást találni, illetve közvetíti a döntéshozók felé, abban bízva, hogy utóbbiak a választóktól kapott felhatalmazásuk alapján, valóban az emberek szolgálatára fordítják a kapott költségvetési forrásokat - zárták közleményüket.