2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Izgalmas programokkal köszöntik a tavaszt a balatonfüredi Kékszalag PORT-ban

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 07:05
Izgalmas programokkal köszöntik a tavaszt a balatonfüredi Kékszalag PORT-ban

Április 1-én Pirkadat Parti elnevezéssel családi napot és helyi, valamint környékbeli kézművesek bevonásával vásárt rendeznek Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban. A rendezők az ingyenesen látogatható eseményen a vitorlássport népszerűsítése mellett több, a gyermekeknek szóló programmal készülnek – közölte a kekszalagport.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A húsvét ünnepkört megelőző szombaton felrázzák a parti életet Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-ban. Április elsején, az Pirkadat Parti-n a vitorlázáshoz kapcsolódó programokkal, tavaszi vásárral, étel és italkülönlegességekkel, családi és gyerekprogramokkal, zenével és fantasztikus kikötői hangulattal vetheti bele magát mindenki a tavaszi zsongásba.

A szervezők balatonfüredi és környékbeli kézműves árusokat és gasztronómiai szolgáltatókat hívtak meg az eseményre. Külön hangsúlyt fektetnek a legifjabb látogatókra.

Nem csupán kézműves vásárral készülünk, hanem a legfiatalabbak kipróbálhatják szimulátoron a vitorlázás fogásait, megtanulhatnak csomót kötni, sőt délután izgalmas pecsétgyűjtő játékban is részt vehetnek, ahol a legügyesebbeket díjazzuk. A napot pedig egy délutáni koncerttel a Füred Dixieland Band-ből ismert Szász Dávid és zenekara zárja majd

- fogalmazott Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport- és Szabadidő Központ ügyvezetője arról beszélt, hogy szeretnék közelebb hozni a létesítményt a balatonfürediekhez.

Ez az első tavasz a Kékszalag PORT életében, ugyanis a teljes létesítmény 2022 őszére készült el. Örömmel látom, hogy egyre jobban népesül be a kikötő,  és nem csak a hajótulajdonosokkal, hanem azokkal a látogatókkal is, akik akár csak 1-2 órára szeretnék kipróbálni a vitorlázást, vagy csak szívesen sétálnak egyet a Balaton partján. A központ az idei évben számos eseménynek ad majd otthont, köztük hazai és nemzetközi vitorlásversenynek. A mostani tavaszköszöntő rendezvény véleményem szerint méltó nyitánya lesz az idei szezonnak.

A Pirkadat Parti-val egy időben rendezik a tavaly decemberben debütált Füred Winter CUP versenysorozat utolsó állomását, a „Bolondok Kupáját”, és az eseményen adják majd át a sorozat abszolút győzteseinek járó díjat is. A nap zárásaként pedig 18:00-tól kedvezményes áron naplemente vitorlástúrát szerveznek Tihany érintésével a Hajógyári-öbölben.

Forrás: kekszalagport.hu


Kép: freepik.com