2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Kiszabadult a börtönből, máris fiatal lányokat kezdett üldözni

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 10:13
Kiszabadult a börtönből, máris fiatal lányokat kezdett üldözni

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki kislányokra támadt rá Csepelen - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A férfit 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel gyanúsítják, a letartóztatás egy hónapra - április 23-ig - szól - ismertették a közleményben. A gyanú szerint március 20-án délután

a férfi követett egy 13 éves lányt egy csepeli társasház liftjébe.

A lift elindulása után kézzel felfeszítette a felvonó ajtaját azért, hogy a lift megálljon. Ezt követően kérdezgetni kezdte a megrémült gyermeket,

majd megfenyegette, hogy ha nem mutatja meg a bugyiját, megszurkálja őt.

A lány ezt nem tette meg, ezért a férfi megragadta a torkát és továbbra is késeléssel fenyegette őt. Amikor a gyanúsított engedett a szorításon, a gyermek azonnal segítségért kiabált, és megnyomta a lift segélyhívó gombját. Amint a felvonó ajtaja kinyílt, a lány elmenekült - ismertették.

A férfi nem sokkal később bement egy 12 éves lány után az egyik csepeli társasház lépcsőházába és "nemi vágyának felkeltése" céljából a sértettet hátulról fogdosta.

A lánynak sikerült felfutnia a lépcsőn, ahova a terhelt már nem követte. A rendőrség pedig a police.hu beszámolója szerint hajtóvadászatot követően még aznap este el is fogta.

A bírósági közlemény szerint az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a férfi letartóztatását indítványozta. Közölték azt is, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottnak nincs állandó, bejelentett lakóhelye, rendezetlenek az egzisztenciális körülményei, és nincs munkavégzésből származó jövedelme.

2012 óta folyamatosan szabadságvesztés büntetésben volt, a támadás előtt egy héttel szabadult.

Megjegyezték, hogy a gyanúsított korábban többször volt elítélve, részben a jelenlegihez hasonló, erőszakos szexuális bűncselekmények körébe tartozó cselekmények miatt. Emiatt a gyanúsított - tettének bizonyítottsága esetén - erőszakos többszörös visszaesőnek minősül. A bíróság megállapítása szerint a terheltre a hosszú szabadságvesztés sem hatott visszatartó erővel, mivel egy héttel szabadulása után vált az eljárás szerinti ügy gyanúsítottjává. A végzés nem végleges - áll a Fővárosi Törvényszék közleményében.