2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Marco Rossi leteremtette Szoboszlait – nincs több kő-papír-olló

Szabó Róbert, 2023. március 24. - 12:15
Marco Rossi leteremtette Szoboszlait – nincs több kő-papír-olló

A magyar válogatott 1–0-s győzelmet aratott az Észtország elleni főpróbán a Bulgária elleni Eb-selejtező előtt. A találkozót követően Marco Rossi dühösen nyilatkozott Szoboszlai Dominik és Sallai Roland esetével kapcsolatban, a játékosok is elmondták, nem jól döntöttek. Ádám Martin megkönnyezte első nemzeti csapatban szerzett gólját.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról korábban beszámoltunk Ádám Martin első válogatottban szerzett góljával 1–0-ra megverte Észtországot a két együttes csütörtöki felkészülési mérkőzésén – annak ellenére, hogy Sallai Roland büntetőt hibázott. Az esetet egy elég érdekes szituáció előzte meg, hiszen a Freiburg futballistája egy kő-papír-olló párbajban nyerte el a rúgás jogát Szoboszlai Dominktól. 

A tizenegyest megelőző kő-papír-olló versenyt ide kattintva nézheti meg.

"Nem értek egyet azzal, ahogy eldöntötték a fiúk, ki lövi a tizenegyest. Van egy első számú lövő, nem véletlenül" – kezdte gondolatait a válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, majd hozzátette:

szoros volt a meccs, akár ki is egyenlíthetett volna az ellenfél, akkor nagyon dühös lettem volna. Ezt meg is beszéltem Dominikkal.

A szakember arról is beszélt, voltak jó kezdeményezései a válogatottnak, és sikerültek az oldalváltások is, de túl sok ki nem kényszerített hibát követtek el, azonban elmondta, a hétfői, Bulgária elleni mérkőzés lesz az, ami számítani fog. „Vagy futballozunk, vagy előreíveljük a labdát, és bízunk a szerencsében, meg a Jóistenben. Szerintem Magyarországnak futballoznia kell" – mondta a támadójátékról Rossi, majd hozzátette, Ádám Martin nincs a legjobb formában, így mérlegelniük kell, hogy hétfőn a kezdőben vagy csereként számolnak vele.

Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, nem volt vita közte és Sallai Roland közt a tizenegyest illetően, szimplán mindketten el akarták végezni, így csapatkapitányként úgy érezte, így jár el a leghelyesebben, ha csapatszerűen gondolkozik.

Ha nem hagyja ki, akkor nincs belőle ekkora dolog, de tanultunk belőle

- jelentette ki az RB Leipzig futballistája. A másik illetékes, Sallai Roland annyit fűzött hozzá, lehet, hogy máskor nem így döntik el, de ha adódik előtte egy ilyen lehetőség ugyanúgy oda fog állni a büntető mögé. A találkozót követően Ádám Martin is nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak első válogatottban szerzett góljáról. A támadó elmondta, már nagyon várt rá, hogy megszerezze ezt a találatot, úgy érzi, egy jól sikerült variáció végén volt eredményes.

Sok minden átfutott az agyamon, honnan indultam, hol leszek. Nyilván a többi gólnak is örülni fogok, ha jön, de ennek különösen

- mondta Ádám Martin, majd azt is elárulta, megkönnyezte a gólt.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Észtország 1–0 (Ádám 41.)

A magyar válogatott további programja:
március 27., 20.45: Magyarország–Bulgária (Puskás Aréna, Tv.: M4 Sport)

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd