2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Elkezdődött a Földeák és Igás közötti út felújítása – három ajánlatot érvénytelenítettek

Bottyán Róbert, 2023. március 25. - 17:19
Elkezdődött a Földeák és Igás közötti út felújítása – három ajánlatot érvénytelenítettek

Négy ajánlat érkezett be a földeáki önkormányzathoz a külterületi útfelújításra, ebből három érvénytelen lett – derül ki a település oldalára feltöltött jegyzőkönyvből. Így a munkát az egyetlen egy érvényes ajánlatot tevő mórahalmi A-Mezőgép Kft. végezheti el.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az útfelújítás a napokban kezdődött, néhány hét múlva egy teljeskörűen felújított úttest fogadja majd a közlekedőket. A kivitelező jelezte, hogy lesz 2-3 nap, amikor teljesen le lesz zárva az út – közölte Hajnal Gábor polgármester (Fidesz) a héten. Egy alsóbb rendű útról van szó, Makót köti össze az igási és a bogárzói tanyákkal, valamint ezen az úton is el lehet jutni Földeákra. Az út egy 4200 méteres szakaszát 46,5 millió forintból újították fel 2021-ben, vagyis kilométerenként 11 millióba került - erről írtunk a Frisshirek.hu-n is.

Most, a közbeszerzés szerint egy teljes szélességű felújításra kértek ajánlatot 2619 méter hosszan, kiegyenlítő réteg (749 m³) és kopóréteg (479 m³) kialakítására, valamint a földárok kiemelésre (2.498 m³). A munkára ajánlatot tett a bólyi Mecsek Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft., a feldebrői Fischer Trade 2011 Korlátolt Felelősségű Társaság; a kecskeméti Magas és Mélyépítő Korlátolt Felelősségű Társaság és a mórahalmi A-MEZŐGÉP Korlátolt Felelősségű Társaság – derült ki a település oldalára feltöltött jegyzőkönyvből.

A januári testületi ülés jegyzőkönyvéből kiderül, három ajánlat érvénytelen lett, a nyertes az A-Mezőgép lett 218,6 millió forintos ajánlattal. Mindhárom cégnél olvasható az indoklás, de zömében hiányos volt a pályázati anyaguk, nem derült ki minden információ a munkákkal kapcsolatban. A nyertes ajánlata a község rendelkezésre álló összegén belül van,így nem kellett kiegészíteniük saját forrásból. A munkára 180 napjuk van, így nyár közepére készülhet el a megújul külterületi út.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint az A-Mezőgép mórahalmi székhelyű, 2011-ben alapították és nemrég nyerték el egy mezőgazdasági út kiépítésére írt ki közbeszerzést a szintén fideszes Székkutas közelében. A többi pályázó ajánlat ott is érvénytelen lett.

Fotó: Földeák Község Hivatalos Oldala