2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Jobbik-Konzervatívok: fontos a légimentő bázisok hálózatának teljes kiépítése az országban

frisshirek.hu, 2023. március 25. - 12:45
Jobbik-Konzervatívok: fontos a légimentő bázisok hálózatának teljes kiépítése az országban

A közelmúltban újabb esetek világítottak rá arra, miért életbevágóan fontos a légimentő bázisok hálózatának teljes kiépítése az országban - közölte Balassa Péter, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője a Facebookra feltöltött bejegyzésében. A Jobbik-Konzervatívok képviselője a miniszterelnök közbenjárását kéri annak érdekében, hogy a kormány mielőbb tegyen lépéseket az ügyben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ellenzéki politikus a miniszterelnöknek címzett írásában közölte: Magyarországon 8 mentőhelikopter van, így 7 állandó bázis működtethető biztonsággal. A helikopterek és a légimentő bázisok elhelyezését gondos mérlegelés után lehet kiválasztani, de a legfontosabb, hogy a bevetésre induló gépek negyedórán belül minél több emberhez, minél nagyobb területen odaérjenek a helyszínre - számolt be róla az MTI.

Balassa Péter hozzátette, az országban ez nagyrészt megvalósul, de tudomása szerint a Nyugat-Dunántúl jelentős részére és Győr környékére ennél később jut el a gyors segítség; Szombathelytől Győrig, Sárvártól Sopronig nem biztosított a mentőhelikopter 15 percen belüli kiérkezése. Ez nagyságrendileg 700-800 ezer embert érint.

"Azt gondolom, hogy az esélyegyenlőség az egész ország területén érvényes kell, hogy legyen"

- írta Balassa Péter.

Felidézte, hogy először tavaly májusban szólalt fel ez ügyben az Országgyűlésben, majd költségvetési módosító indítványt nyújtott be, amelyben kétmilliárd forintot javasolt egy új bázis építésére. A kormány ezt elutasította. Novemberben ismét többször felszólalt a parlamentben, kérve a szükséges források átcsoportosítását egy nyugat-magyarországi légimentő bázis létrehozásához, illetve az öregedő géppark megújításához.

A Jobbik-Konzervatívok képviselője a miniszterelnök közbenjárását kéri annak érdekében, hogy a kormány mielőbb tegyen lépéseket az ügyben.

Fotó: Facebook/Balassa Péter