2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Kerékpárosbarát Település címet kapott Szeged

Bottyán Róbert, 2023. március 25. - 18:17
Kerékpárosbarát Település címet kapott Szeged

11 település és 10 vállalat kapta meg a „Kerékpárosbarát Település” és a „Kerékpárosbarát Munkahely” címet az Építési és Közlekedési Minisztérium pályázatán. A díjakat tegnap adták át, Szeged a nagyvárosok, vagyis a megyei jogú városok, budapesti kerületek kategóriában kapott elismerést.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közlekedésért felelős tárca 2006-ban indította útjára a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatát, amelyet 2022-ben 14. alkalommal hirdetett meg települési önkormányzatok, kis- közép és multinacionális vállalatok, valamint közintézmények számára – tudatta sajtóközleményében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet. A 2022-es pályázatra összesen 82 nevezés érkezett, ebből 36 település és 46 munkahely pályázott.

A díjazás 3-3 kategóriában történt, települések esetében kisváros (község, nagyközség), város, valamint nagyváros (megyei jogú város, fővárosi kerület) lett címnyertes, munkahelyek esetében kis-és középvállalat, multinacionális vállalat/nagyvállalat továbbá közintézmény csoportokra oszthatók a nyertesek. Az egyes kategóriák legjobbjai egy-egy kerékpárt is hazavihettek, amellyel a minisztérium jelképesen hozzájárul az önkormányzat, illetve munkahely környezetbarát járműflottájának fejlesztéséhez, bővítéséhez.

Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere így értékelt az elismerést követően:

,,Az önkormányzat évtizedek óta fejleszti a kerékpáros infrastruktúrát, számos felvilágosító kampányt is vittünk, és szerencsére sok szegedi intézmény és munkaadó is gondot fordít arra, hogy biztosítsa a biciklizés feltételeit. A díj így minden szegedi sikere is, aki kerékpározik, vagy segít abban, hogy a városban kerékpárral közlekedhessünk. Ezzel mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy Szeged zöldebb, fenntarthatóbb és egészségesebb legyen."

Közölte azt is, a fődíjhoz tartozó kerékpár a Tourinform iroda készletét gyarapítja majd.

Fotó: Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere átveszi a díjat, forrás: KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet.