2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Székesfehérvár: 4o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Kerékpárosbarát Település címet kapott Szeged

Bottyán Róbert | 2023. március 25. - 18:17
Kerékpárosbarát Település címet kapott Szeged

11 település és 10 vállalat kapta meg a „Kerékpárosbarát Település” és a „Kerékpárosbarát Munkahely” címet az Építési és Közlekedési Minisztérium pályázatán. A díjakat tegnap adták át, Szeged a nagyvárosok, vagyis a megyei jogú városok, budapesti kerületek kategóriában kapott elismerést.

A közlekedésért felelős tárca 2006-ban indította útjára a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatát, amelyet 2022-ben 14. alkalommal hirdetett meg települési önkormányzatok, kis- közép és multinacionális vállalatok, valamint közintézmények számára – tudatta sajtóközleményében a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet. A 2022-es pályázatra összesen 82 nevezés érkezett, ebből 36 település és 46 munkahely pályázott.

A díjazás 3-3 kategóriában történt, települések esetében kisváros (község, nagyközség), város, valamint nagyváros (megyei jogú város, fővárosi kerület) lett címnyertes, munkahelyek esetében kis-és középvállalat, multinacionális vállalat/nagyvállalat továbbá közintézmény csoportokra oszthatók a nyertesek. Az egyes kategóriák legjobbjai egy-egy kerékpárt is hazavihettek, amellyel a minisztérium jelképesen hozzájárul az önkormányzat, illetve munkahely környezetbarát járműflottájának fejlesztéséhez, bővítéséhez.

Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere így értékelt az elismerést követően:

,,Az önkormányzat évtizedek óta fejleszti a kerékpáros infrastruktúrát, számos felvilágosító kampányt is vittünk, és szerencsére sok szegedi intézmény és munkaadó is gondot fordít arra, hogy biztosítsa a biciklizés feltételeit. A díj így minden szegedi sikere is, aki kerékpározik, vagy segít abban, hogy a városban kerékpárral közlekedhessünk. Ezzel mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy Szeged zöldebb, fenntarthatóbb és egészségesebb legyen."

Közölte azt is, a fődíjhoz tartozó kerékpár a Tourinform iroda készletét gyarapítja majd.

Fotó: Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere átveszi a díjat, forrás: KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet.