2023.05.29., hétfő - Magdolna
Székesfehérvár: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Putyin atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba

frisshirek.hu, 2023. március 26. - 08:30
Putyin atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba

Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy taktikai atomfegyvereket telepítenek Belaruszba. Az orosz elnök állítása szerint ez nem sérti meg az atomfegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló megállapodást, az úgynevezett atomsorompó-szerződést. Mindemellett a lépés jó eséllyel tovább eszkalálja a Nyugat és Oroszország konfliktusát - írja a The Guardian.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Oroszország megállapodást kötött a szomszédos Fehéroroszországgal, hogy taktikai nukleáris fegyvereket helyezzen el területén – idézte a Tass hírügynökség Vlagyimir Putyin elnököt szombaton.

Egy ilyen lépés nem sértené az atomsorompó-egyezményeket

– mondta Putyin, majd hozzátéve, hogy az Egyesült Államok is állomásoztat atomfegyvereket az európai szövetségesei területén, szemlézte a hírt az mfor.hu.

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök régóta felveti a taktikai nukleáris fegyverek Lengyelországgal határos Fehéroroszországban való elhelyezésének kérdését

– mondta Putyin.

Moszkva ígérete szerint júliusig befejezik az atomtöltet tárolására szolgáló épület megépítését, ugyanakkor megjegyezték, nem adják át a fegyverek feletti ellenőrzést a fehéroroszoknak. Putyin részletezte, eddig is tíz atomfegyver szállítására képes repülőt tartanak Fehéroroszországban. 

Fotó: EPA/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT