2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Székesfehérvár: 10o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Jogsi és biztosítás nélkül ült a motorra, a bátorságot az italból merítette

frisshirek.hu | 2023. április 04. - 15:03
Jogsi és biztosítás nélkül ült a motorra, a bátorságot az italból merítette

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság előző napra vonatkozó baleseti összefoglalója szerint Dombóváron összpontosultak az erőik tegnap. Ittas motorost csíptek fülön, ezen kívül egy áruházi parkolóban történt manőver során ütközött két autó, melynek során az okozó legalább a felelősségét elismerte.

Az elmúlt 24 órában egy anyagi káros balesetről érkezett bejelentés - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-Főkapitányság.

Hétfőn 18 óra 20 perc körüli időben egy helyi férfi közlekedett mopedautóval a Dombóvár, Kórház utca egyik áruházának parkolójában. A várakozóhelyre történő beállása során a járműve bal elejével nekiütközött a mellette parkoló kocsi jobb elejének. A baleset okozója a felelősséget a helyszínen elismerte.

Délután fél kettő körül történt egy ittas elfogás is Dombóváron. A Vasút soron igazoltattak kollégáink egy 54 éves helyi férfit, aki segédmotoros kerékpárral közlekedett a Baross utca irányából a Katona József utca irányába, bukósisak nélkül. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfi vezetői engedéllyel jelenleg nem rendelkezik, a motorra biztosítást nem kötött és a szonda is pozitív értéket mutatott. Az engedély nélküli vezetés, a bukósisak, valamint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt szabálysértési, az ittas vezetés miatt büntető eljárás indul a motorossal szemben.

Tolnán egy tengelici férfit igazoltattak a járőrök, akinél szintén pozitív értéket mutatott a szonda. Esetében 30.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki az egyenruhások.

A tegnapi napon sor került két ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésére, valamint egy távoltartás szabályait megsértő férfit állítottak elő és vettek őrizetbe a kollégák. Egy másik férfi ellen körözés volt érvényben, mert a korábban kiszabott szabálysértési bírságot nem fizette be, őt börtönbe vitték a járőrök.

Fotó: police.hu