2024.04.16., kedd - Csongor
Székesfehérvár: 5o - 8o
Az ország 19 megyéjében

DK: legyen hungarikum az orbáni infláció!

frisshirek.hu | 2023. május 06. - 19:00
DK: legyen hungarikum az orbáni infláció!

A Demokratikus Koalíció (DK) a Hungarikum Bizottságnál kezdeményezi, hogy legyen hungarikum az orbáni infláció.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi jelentése szerint márciusban a fogyasztói árak átlagosan 25,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy esztendőben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,8 százalékkal nőttek.

Mára bebizonyosodott, hogy a kormány hazudott a magyaroknak: nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció, valójában az orbáni infláció emeli az árakat. A több mint 25 százalékos márciusi drágulás nemcsak teljesen egyedülálló Európában, hanem a háromszorosa az európai inflációnak

– fogalmazott a frisshirek.hu-hoz eljuttatott közleményében Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője.

Hozzátette, hogy

A magyar boltokban olyan drágulás történt az elmúlt 1-2 évben, amelyhez még csak hasonló sem történt sehol a világon, hiszen a legtöbb alapélelmiszer ára Magyarországon az elmúlt két évben megduplázódott.

Ha a világ bármely szegletében szóba kerül Magyarország, akkor az ma nem a pálinkával, a tokaji aszúval vagy a makói hagymával kapcsolatban történik, hanem a teljesen egyedülálló orbáni inflációval.

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció azt kezdeményezi a Hungarikum Bizottságnál, hogy legyen hungarikum az orbáni infláció! Már most is azon szörnyülködik az egész világ, hogy mit tett Orbán Viktor az árakkal és a magyar gazdasággal, itt az ideje, hogy az orbáni infláció hivatalosan is ott legyen a hungarikumok között. Ez lesz az első és egyetlen olyan hungarikum, amelyet biztosan nem akar egyetlen ország sem importálni, hiszen felelős kormány soha nem tenne olyat a hazájával, mint amit Orbán Viktor tett a magyar családokkal és vállalkozásokkal

– hangsúlyozta Rónai Sándor.

A DK EP-képviselője szerint mára az árnyékkormány jelenti az egyetlen reményt az orbáni infláció letörésére és az évek óta töretlen élelmiszer-drágulás megállítására, ezt szolgálja a párt 13 pontból álló antiinflációs csomagja.

Az ellenzéki politikus szerint

ehhez azonban az orbáni infláció okát, az Orbán-rendszert is meg kell szüntetnünk.

Fotó: Facebook/Rónai Sándor oldala