2024.04.16., kedd - Csongor
Székesfehérvár: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Hazai zenekarokkal és egy világsztárral startol a Diósgyőrfeszt

Tajthy Ákos | 2023. május 11. - 09:55
Hazai zenekarokkal és egy világsztárral startol a Diósgyőrfeszt

Június elején a legnagyobb hazai sztárokkal és egy belga világsztár DJ-vel indul útnak a Diósgyőrfeszt, melynek a DVTK stadionja ad majd otthont.

Látványos show-al érkezik Miskolcra, egészen pontosan Diósgyőrbe néhány hét múlva Lost Frequencies. A világhírű belga DJ a június 2-án és 3-án először megrendezett Diósgyőrfeszt vendége lesz, melynek keretén belül a DVTK Stadionban több hazai sztár is fellép majd – mondta el a frisshirek.hu-nak Orosz Gábor fesztiváligazgató, aki kiemelte, a piros-fehérek idén ötéves stadionjában korábban még soha nem volt élőzenei koncert. A rendezvény már csak ezért is kuriózum lesz.


- Többnapos családi fesztivál évek óta nem volt Miskolcon, a nagyon sok pozitív visszajelzésből és biztató üzenetből arra következtetünk, hogy várják a miskolciak a rendezvényt. Egy bulira apropót keresni a legkönnyebb – mi találunk rögtön hármat is. Idén 5 éves a DVTK Stadion, valamint éppen 50 éve az akkori diósgyőri stadion adott helyt az ország legelső (rock)fesztiváljának, de a legfontosabb az, hogy Miskolc jelenleg nincs rajta az ország fesztiváltérképén és mi ezen szeretnénk változtatni” – hangsúlyozta.


Kiemelte, a programra tehát a hazai zenei élet legnagyobb sztárjait hívták meg az első Diósgyőrfeszt-re: június 2-án, pénteken a Honeybeast koncertjével indul a fesztivál, majd a TNT, Rúzsa Magdi és a Hooligans fellépését élvezheti a közönség. Másnap pedig Paulina, BSW, Wellhello koncertek lesznek, a legnagyobb durranás a végére pedig – ahogyan említettük – a Lost Frequencies lélegzetelállító látványú show-ja lesz.


- Különleges zenei- és közösségi élményt, fantasztikus látványt, igazi fesztiválhangulatot tervezünk, hiszen a stadionból fesztiválhelyszínt varázsolunk, nagyon sok pirotechnikai és lézershow elem is színesíti majd programokat. Ekkora színpad, LED-falak és ilyen látványelemek korábban nem voltak láthatóak még a vármegyében, de emellett több kiegészítő programmal is készülünk: a zenein kívül gasztroélmények is várják a kilátogatókat. Fontos, hogy programok nemcsak a stadionban, hanem a stadion körül is lesznek, amelyek kisebbeket és nagyobbakat, egész családokat egyaránt biztosan vonzanak majd – sorolta a fesztiváligazgató.


A fesztiválra a jegyértékesítés már elindult, extra kedvezményes jegyek május 15-ig elérhetőek. További információt a www.diosgyorfeszt.hu weboldalon kaphatnak az érdeklődők.

Fotó: epiteszforum.hu