2024.04.16., kedd - Csongor
Székesfehérvár: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Új üzeneteket ír a jegyekre a BKK

frisshirek.hu | 2023. május 25. - 10:45
Új üzeneteket ír a jegyekre a BKK

Kiegészítő információk kerülnek szerdától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes papíralapú vonaljegyeire és bérleteire annak érdekében, hogy az utazási feltételekről még inkább figyelemfelkeltő módon adjanak tájékoztatást - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A jegyérvényesítéssel kapcsolatos üzenet megjelenítése a legfontosabb célja a változtatásnak:

a vonaljegyen, a gyűjtőjegyen és a helyszínen váltott vonaljegyen a jegykép jobb oldala újul meg. Az ügyfelek magyarul és angolul is tájékoztatást kapnak arról, hogy a jegyet érvényesítsék az utazás megkezdésekor, így még inkább egyértelmű lesz a jegyek használata - emlékeztettek a közleményben.

A környéki vonaljegyek jobb oldalán tüntetik fel,

hogy azok Budapesten belül nem használhatók. A teljes árú, az 50 százalékos és a 90 százalékos kedvezményt tartalmazó környéki helyközi vonaljegyek a Budapest környéki települések külső végállomása és a Budapest határán belüli első megálló között használhatók - írták.

A BKK közölte, a csoportos 24 órás jegy használóinak az öt személyt ábrázoló piktogram mellett kiegészítő szöveges üzenet is megjelenik arról, hogy öt ember együttes utazására szolgál a csoportos napijegy.

A kerékpár- és kutyabérletekre további képek kerülnek:

előbbinél "plusz kerékpár, utóbbinál 9 mancs" egyértelműsíti a használatot. A bérletek ellenőrzésekor így jól látható, hogy ezek a bérletek csak a kerékpárok vagy a kutyák szállítására használhatók - olvasható a kommünikében. A fenti változásban érintett, korábban nyomtatott díjtermékek az érvényességi idejükön belül változatlanul felhasználhatók utazásra - hívta fel a figyelmet a BKK.

A kiemelt kép forrása: a BKK Facebook-oldala