2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Székesfehérvár: 4o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Még a csomagtartóban is utasokat szállított a román embercsempész

frisshirek.hu | 2023. május 25. - 11:35
Még a csomagtartóban is utasokat szállított a román embercsempész

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kezdeményezésére elrendelték annak a 29 éves román férfinak letartóztatását, aki az általa használt autó csomagtartójában is menekülteket szállított.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a román férfi május 19-én a 2-es számú főúton Parassapuszta felé vezette román rendszámú személygépkocsiját, amikor rendőri ellenőrzés alá vonták.

Az autó utasterében négy, a csomagtartóban pedig további két, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított, akiknél érvényes útiokmány nem volt és Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az utasok a szerb határról Nyugat-Európába tartottak, úticéljukat Szlovákián keresztül kívánták elérni.

A csomagtér teljesen zárt, ablak, szellőzőnyílás, klíma és megfelelő ülőhely nem volt benne, ezért az oda bezsúfolt két embernek az utazás órákon át testi és lelki gyötrelmet okozott.

A nyomozó hatóság a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség – a rendőrségi előterjesztéssel egyezően – a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatását a Salgótarjáni Járásbíróságon.

A nyomozási bíró – az ügyészi állásponttal egyetértve – elrendelte a kényszerintézkedést.

Illusztrációs fotó: Pixabay