2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Karácsony Gergely nagyra tartja Magyar Pétert a bátorságáért

Tirex | 2024. február 13. - 11:00
Karácsony Gergely nagyra tartja Magyar Pétert a bátorságáért

A főpolgármester szerint a támogatottsága sokkal nagyobb, mint Vitézy Dávidé. 

Karácsony Gergely főpolgármester nagyra tartja azokat, akik képesek kritikát is megfogalmazni a saját politikai családjuk ellen. Helyesli, hogy az ellenzék kiáll a közvetlen köztársaságielnök-választásért és utcára hívja támogatóit a forradalom és szabadságharc ünnepén.

A NER köztársasági elnökeinek kétharmada távozott idő előtt. Ez a rendszer jól láthatóan képtelen kitermelni magából egy olyan államfőt, amely akárcsak a legalapvetőbb erkölcsi normáknak meg tud felelni. Ez a kegyelmi ügy nem rendszerhiba, hanem maga a rendszer. Ha a jelenlegi parlamenti többség választ újra elnököt, akkor ugyanerre számíthatunk. Amíg ennek az erkölcsi mércéjét veszített, mindent a hatalmi és gazdasági érdeknek alárendelő feslett rendszernek az emberei kapják politikai hitbizományként a legfőbb közjogi méltóság posztját, addig a rendszer lényegéből fakad, hogy olyanok kerülhetnek csak oda, akik nem tudják a nemzet egységét kifejezni. A Fidesz igyekszik kiölni belőlünk még a gondolatát is annak, hogy a köztársaság szabad és egyenlő emberek közössége

– mondta Karácsony Gergely főpolgármester a Népszavának adott interjújában melyet az Index szemlézett.

A főpolgármester többek között arról is beszélt, hogy

• helyesnek tartja az ellenzéki pártok kiállását a közvetlen köztársaságielnök-választásért.

• Becsüli azokat az embereket, köztük Magyar Pétert, akik saját politikai családjuk ellen kritikát tudnak megfogalmazni, mert a Fideszen belül ehhez különös bátorság kell.

• A fővárosi önkormányzat, a szövetséges civil szervezetekkel együtt március 15-én közös rendezvényre hív mindenkit, akiknek fontos a köztársaság ügye. Ez egyúttal a köztársasági koalíció rendezvénye is. Biztos vagyok benne, hogy politikusként sem egyedül állok majd a színpadon.

• A kerületi polgármesterjelöltek kiválasztása az utolsó körös egyeztetéseknél tart, mindenütt lesz közös jelölt, de ehhez néhány helyen előválasztásra lesz szükség.

• A polgármesterjelöltek tartalmilag egységes kampánnyal indulnak neki az önkormányzati választásnak, és a helyi jelöltek többsége is ezt a központi arculatot viszi majd tovább.

• Vitézy Dávid támogatottsága a „fasorban sincs” az övéhez képest.

Kiemelt fotó: Facebook