2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Miniszteri biztos lett Orbán Ráhel barátnője

frisshirek.hu | 2024. február 23. - 07:30
Miniszteri biztos lett Orbán Ráhel barátnője

Jakab Zsófia új szerepet kap.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Jakab Zsófiát. 

A minisztérium közleménye szerint a kreatívipar egy gyorsan fejlődő és gyorsan bővülő ágazat, így a növekedés egyik motorja világszerte. A miniszter biztosától elvárja, hogy „tárja fel az iparág fejlesztésének lehetőségeit, tegyen javaslatokat a növekedési potenciál kiaknázására, az ellátási láncok hatékony fejlesztésére, továbbá a nemzetközi jó gyakorlatok alkalmazására”. 

Emiatt Jakab felel például a „kreatívipari ágazati és vállalkozásfejlesztési programok megtervezésének és végrehajtásának koordinációjáért, a nemzetközi kreatívipari márkák magyarországi piacra lépésének ösztönzéséért és a hazai kreatívipari vállalkozások külpiacra lépését támogató politikák összehangolásáért”. 

Jakab Zsófia a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek az évfolyamtársa volt – mutat rá a Telex. Évek óta dolgozik a Magyar Turisztikai Ügynökségnél, aminek 2022 óta igazgatóhelyettese. Ő volt a Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ) vezérigazgatója is, ami a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szárnyai alatt működő, Orbán Ráhel-közeliként számontartott divatcég. Az ügynökség most közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium tulajdonosi joggyakorlásába kerül, aminek szakmai koordinációjáért a miniszteri biztos felel. 

Fotó: Mohai Balázs / MTI