2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Székesfehérvár: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Portik fia 5 évet is kaphat, amiért kávéval öntötte képen a bírót

frisshirek.hu | 2024. február 23. - 09:00
Portik fia 5 évet is kaphat, amiért kávéval öntötte képen a bírót

Letartóztatásban marad.

A Fenyő-ügy néven elhíresült büntetőeljárásban Portik Tamást első fokon felbújtóként elkövetett emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A vádlott fia január 30-án a bíróság ajtaját elállta, mert beszélni akart Póta Péter bíróval, arról, hogy szerinte igazságtalanul bánnak az apjával. Ő erre nem volt hajlandó, felszólította, hogy engedje be a terembe, vagy hívja a biztonsági szolgálatot. Portik fia erre azt mondta, „hívja nyugodtan”, és leöntötte a bírót egy pohár hideg kávéval, ami az arcát és ruháját érte. Ezután hívtak rendőröket, akik előállították az ifjabb Portikot.

Ez ilyen cselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, és figyelemmel az elkövetés módjára, valamint a sértett személyére, az fokozottan veszélyes a társadalomra

– hangoztatta a Budapest Környéki Törvényszék, amely másodfokon helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését az elkövető letartóztatásáról. A letartóztatás legfeljebb március 1-ig marad érvényben. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség indított eljárást.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán